Om YAG

vår Historia

Idén om YAG kom till för ganska många år sedan när den första mineralmakeupen började komma in på den svenska marknaden. Ganska snart stod det klart att det var många som reagerade med rodnad och klåda.

Ämnet som gav klådan heter bismuth oxychloride eller vismutoxidklorid. Det solida ämnet bismuth är en tungmetall som är lätt radioaktivt och är väldigt likt arsenik i sin uppbyggnad. Oxiderad bismuth ger en fin rosaaktig nyans, samt väger mycket och därav kom den att hamna i t.ex foundation, rouge och eyeshadow.

Det var på grund av allt detta som YAG kom till. Det måste gå att finna mineralmakeup på marknaden som är ren och utan skadliga eller tilltäppande ämnen som bismuth, talk eller mineraloljor. Alla YAG’s produkter är säkra att använda och vi använder oss bara av de absolut finaste och renaste råvaror man kan hitta på marknaden, vi tummar aldrig på kvalitén.

Våra produkter är säkerhetstestade av Läkemdelsverkets godkända labb och registrerade i EU-registret.

Visste du att...

Om man tar en håranalys och skickar på kemanalys kan man se exakt vilka som använder makeup med bismuth i, så tänk på att ta reda på vad det är för ämnen i makeupen du använder. Det är ditt ansvar som konsument. Självklart säljs ingen mineralmakeup som har för höga halter med bismuth i Sverige. De mängder som de innehåller är inte farligt på kort sikt, utan kan som ovan nämnt skapa klåda och reaktion i huden. Men har du funderat på vad tungmetallen gör med din kropp på lång sikt? Det vet vi inte i dagsläget, då det inte finns någon långvarig studie eller forskning.

Varukorg